Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ομιλία υποψηφίου για ΑΠΣ Συνδέσμου Εθνικής Ενότητος


Kαλημέρα σας κυρίες και κύριοι

Βρισκόμαστε σε κατοχή και το προσκλητήριο της γενικής επιστρατεύσεως έχει ήδη τοιχοκολληθεί, σε αντίδραση της πινακίδας που καρφώθηκε στην καρδιά μας, η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ.

Μας κάλεσε ΟΛΟΥΣ το καθήκον και δηλώνουμε παρόντες, έτοιμοι να αγωνιστούμε για την φυσικοπνευματική ανάσταση της Πατρίδας μας.

Μαζευτήκαμε πλην των άλλων, να επιλέξουμε, μια 11άδα για το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο. Μια εθνική Ελλάδος που θα αγωνιστεί στον πολιτικό μας στίβο και στάδιο και πρέπει πάση θυσία να νικήσει τις δυνάμεις που πάνε να Την αφανίσουν.
Μια 11άδα, που ναι μεν επιβάλλεται να είναι όλοι αγωνιστές, αλλά να μην είναι όλοι τερματοφύλακες ή όλοι επιθετικοί.

Μια ομάδα, ένα σώμα που όχι μόνο πρέπει να τα έχει όλα, αλλά να είναι δεμένα αρμονικά και με σύμπνοια. Με μια ψυχή. Να διαπνέεται από την φωτιά της φιλοπατρίας, που σαν πυρ, είναι το μόνο που μπορεί να ενώσει σε μονάδα
ακόμη και τα αντίθετα, αρχής γενομένης από τον εαυτό, επεκτεινόμενο σαν ομόκεντροι κύκλοι του ΑΠΣυμβουλίου, στον Σύνδεσμο και τέλος σε όλο το Έθνος.  

Σε αυτήν την σύνθεση που θα κάνουμε, επιβάλλεται όλοι να είναι θεματοφύλακες των ιερών και των οσίων μας. Να έχουν ΗΘΟΣ και ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ.

Πέραν όμως αυτών των προαπαιτούμενων και βασικών στοιχείων, που πρέπει να διακρίνει τον καθένα, επιβάλλεται να υπάρχει και μια δύναμη εξισορροπητική, γιατί από την ισορροπία κρίνεται η αρμονία, η υγεία, η ζωή, η συνέχεια και η επιτυχία αυτού του νέου σχήματος.

Κι αν η ασθένεια εκδηλώνεται με κάθε έλλειψη ή υπερβολή, η υγεία αποκαθίσταται όταν επιτυγχάνεται η ισορροπία. Παράγων ρυθμιστικός απαραίτητος και μην τον υποτιμάτε καθόλου. Ποιος θα ισοσταθμίσει τις υπερβολές και τις ελλείψεις; Πως θα γίνει ούτε ο θώρακας να μαλακώσει, από την παρότρυνση της μαλακής καρδιάς και συγχρόνως, πως η καρδιά δεν θα σκληρύνει από την παρότρυνση του σκληρού θώρακα;  

Είναι θέμα ελληνορθόδοξης παιδείας. Αρμονία λόγου και Υπερλόγου, που συμμαχούν κατά του παραλόγου, των ασθενειών και του θανάτου, του καθενός και όλων μαζί. Παιδεία Ζωής.  

Έτσι, μετά το ήθος και την τιμιότητα που δεν επιδέχονται εκπτώσεις, πάμε στην ΑΛΗΘΕΙΑ και στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ οι οποίες δυστυχώς έχουν πτωχεύσει πολύ πριν  έλθει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Αν κάποιος ναι μεν λέει αλήθεια, αλλά την υπερασπίζεται εμπαθώς, ως θερμόαιμος, εύκολα καταλαβαίνει κάποιος σε τι περιπέτειες μπορεί να βάλει τον εαυτό του και εάν είναι σε δημόσια θέση ισχύος, ολόκληρο το λαό. Αν πάλι είναι σωστός συγχωρετικός και ψύχραιμος, ακόμη και αδιάκριτα συγχωρετικός λόγω αδυναμίας χαρακτήρος αλλά δεν υπερασπίζεται την αλήθεια, βάζει σε άλλες περιπέτειες τον λαό, αφού του λέει ψέματα. Και από το ένα άκρο, έριξε στο άλλο άκρο τον Έλληνα, με τους ‘’συνωστισμούς’’ ή την πρόταση το 1932, για νόμπελ ειρήνης στον Κεμάλ. Ποιόν; Τον αμετανόητο σφαγέα; Έ όχι! Αυτά δεν καταπίνονται.

Είναι λάθη του παρελθόντος που η ιστορία μας απαγορεύει να κάνουμε ΑΝ θέλουμε να ζήσουμε. Ναι μεν μακροθυμία, αλλά σε αυτόν που έχει την θέληση να κάνει ένα βήμα προς την ανθρωπιά. ΑΝ ο απέναντι δεν επιδέχεται βελτίωση και ΔΕΝ θέλει, δεν χωρά. Τόσο απλά.

Ο Έλληνας, δεν δέχεται έκπτωση ούτε στην ΑΛΗΘΕΙΑ, ούτε στην ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Είναι η ουσία που τον τρέφει και τον κινεί. Είναι το νέκταρ και η αμβροσία του.       
Οι Έλληνες έχοντας βιώσει τα τελευταία χρόνια την έντονη κομματοκρατία, τον διαχωρισμό, την πόλωση και διχόνοια, όχι απλά ζητούν, αλλά απαιτούν ένωση.

Ο Σύνδεσμος καλείται να εμπνεύσει και να κατορθώσει αυτήν την ομόνοια, να υπερασπιστεί την Αλήθεια και να αποδώσει δικαιοσύνη και σε καμμιά περίπτωση να μην εξακολουθήσει να τηρεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ δικαίων και αδίκων. Αληθών και αληθοφανών ή κίβδηλων.

Μια πολιτική χλιαρή ως προς την Αλήθεια αφού δεν την τιμά, και πάλι χλιαρή,  άχρωμη και άοσμη ως προς την δικαιοσύνη, που δεν την υπερασπίζεται. Είναι η πολιτική διάσταση της νοσηράς παγκοσμιοποιήσεως και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΑΝ ζητάμε και επαγγελλόμαστε κάτι νέο, κάντε στην άκρη την παληά νοοτροπία, τους παληούς πολιτικούς ανθρώπους ή παληανθρώπους που ακολουθούν πιστά τις political correct επιταγές με τα low profiles τους, και τις συμβουλές των image makers.    

Νοσηρή πολιτική, που δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, στον ελληνικό λαό που έμαθε να τιμά την Αλήθεια και να υπερασπίζεται τα δίκαια. Μπορεί η κάθε σταγόνα να μην αναλαμβάνει την ευθύνη του κατακλυσμού, αλλά κοιτάξτε όταν πληθύνονται οι πολιτικοί των ίσων αποστάσεων, βάζει στο ίδιο τραπέζι τον εισβολέα με τον αδικημένο. Τον παραχαράκτη με τον αληθινό και ένα και μοναδικό αληθινό μακεδόνα.

Είναι αυτό δικαιοσύνη; Είναι αυτό αλήθεια;    

Σήμερα, αλλάζουμε πολιτική σελίδα και ο Σύνδεσμος θα τα καταφέρει για το καλό των παιδιών μας. Από την επιλογή μας εξαρτάται.

Η ΕΛΛΑΔΑ ήταν και θα παραμείνει ΦΩΣ. ΦΩΣ και ΦΩΤΙΑ.

Σήμερα το εκλογικό σώμα θα αναδείξει τους εκπροσώπους του.

Σήμερα και εδώ στην αίθουσα ΑΤΛΑΣ, θα συσταθεί, εκείνο το δημοκρατικό μικρό αλλά μακάρι ισχυρό σώμα που θα αναλάβει να σηκώσει το βάρος της ασθενούσας Πατρίδος μας.

Σήμερα η Εκκλησία, Κυριακή της Ορθοδοξίας αναστηλώνει παράλληλα τις εικόνες των αγίων. Τις αρχές, τα αγαθά, την αυτοθυσία, την ανθρωπιά με τους υπεράνθρωπους αγώνες τους και τα σπουδαία νοήματα. Αξίες που επειδή πολεμούνται και βάλθηκαν να τις υποστείλουν, σημαία, αγίους και ήρωες, εμείς θα τις αναστηλώσουμε, ο καθένας με τη μυστική και μυστηριακή του σχέση με το θείο και το ανθρώπινο.

Παρότι πάντα μικροί και αδύναμοι εμείς οι Έλληνες, με τη βοήθεια του Τριαδικού Θεού και της Υπερμάχου Στρατηγού, εξερχόμασταν νικητές.
Σήμερα, βασιζόμενοι στο ένδοξο παρελθόν, ήρθε η δική μας σειρά να  προδιαγράψουμε με λαμπρότητα το μέλλον γιατί μας αξίζει.

Καλή φώτιση στην επιλογή, καλή δύναμη στον ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ αγώνα και ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου