Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

Μαρία, Κυρία και Δέσποινα πάντων ημών, Βασίλισσα του ουρανού και της γης. Μητέρα του Υψίστου Θεού, Παρθένε των Παρθένων, Μητέρα των Μητέρων, η σκέπη και η καταφυγή των πιστών, η προστασία των εις σε προστρεχόντων, η σωτηρία των αμαρτωλών, των πλανωμένων η οδηγήτρια, των αβοηθήτων η βοήθεια, των θλιβομένων η παρηγορία, των κινδυνευόντων η λύτρωσις, των ασθενούντων η ιατρεία, των πεινώντων η τροφή, των ορφανών η επικουρία, των χηρών η επίσκεψις, των Ορθοδόξων βασιλέων το κραταίωμα των ευλαβών ιερέων το καύχημα, των μοναχών το αγλάϊσμα, των πιστών το στήριγμα, απάντων των Χριστιανών το καταφύγιον, ομολογούμεν τάς χάριτας, κηρύττομεν τα άπειρά σου θαύματα, ευχάριστουμέν σου την ευσπλαγχνίαν, δοξάζομέν σου την ευεργεσίαν, προσκυνούμεν την άκραν σου ελεημοσύνην και βοήθειαν, όπου έκαμες και καθ’ εκάστην κάμνεις εις ημάς τούς αμαρτωλούς.

Έτι δε παρακαλούμεν την μεγάλην σου παρρησίαν, μητρόθεε Δέσποινα, και από του νύν εις το ερχόμενον μη απορρίψης ημάς από του  προσώπου σου... αλλά
δίδε εις όλους την συνηθισμένην σου βοήθειαν, διότι άλλην καταφυγήν δεν έχομεν όλοι οι κατοικούντες εις αυτήν την  νήσον, παρά την χάριν σου. Εσένα έχομεν καύχημα, εσένα έχομεν βοηθόν. 

Εις τα χείλη μας πάντοτε, εσύ η Μυρτιδιώτισσά μας, μελετάται. Εις το στόμα μας πάντοτε το αγιόν σου όνομα ευρίσκεται δεδοξασμένον, και εις την καρδίαν μας πάντοτε εσένα παρακαλούμεν να μας βοηθήσης. Και αν και σου πταίωμεν με χιλίας κακάς πράξεις κάθε ημέραν, αλλ’ εις άλλον πάλιν δεν προστρέχομεν, παρά εις την ευσπλαχνίαν σου, ώ Μήτερ του Υπερευσπλάχνου Θεού ημών, να μας αξιώσης της συγχωρήσεως. 

Εις τάς χείρας σου όλην μας την ελπίδα αποθέτομεν. Εσένα παρακαλούμεν να μας λυτρώσης από κάθε πειρασμόν ορατών και αοράτων εχθρών, και να μας φωτίζης να κάμνωμεν πάντοτε το συμφέρον της σωτηρίας μας, διά να αξιωθώμεν της βασιλείας των ουρανών, ής γένοιτο πάντας ημάς επιτυχείν, τη θεία χάριτι και φιλανθρωπία, εις πάντας τούς αιώνας των αιώνων.

Αμήν.
κι άλλοι παρακλητικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου