Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

ψυχική αγνότητα για να αναπαύεται η χάρις

Πώς επανέρχεται, Γέροντα, ο άνθρωπος στην προπτωτική κατάσταση;

– Πρέπει να εξαγνισθεί η καρδιά.

Να αποκτήσει την ψυχική αγνότητα, δηλαδή ειλικρίνεια, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, ταπείνωση, καλοσύνη, ανεξικακία, θυσία. Έτσι συγγενεύει ο άνθρωπος με τον Θεό και αναπαύεται μέσα του η Θεία Χάρις.

Όταν κάποιος έχει την σωματική αγνότητα, αλλά δεν έχει την ψυχική αγνότητα, δεν αναπαύεται ο Θεός σ’ αυτόν, γιατί υπάρχει μέσα του πονηρία, υπερηφάνεια, κακία κ.λπ.

Τότε η ζωή του είναι μια κοροϊδία.

Από εδώ να ξεκινήσετε τον αγώνα σας: Να προσπαθήσετε να αποκτήσετε την ψυχική αγνότητα.


---


...Έναν άνθρωπο αν τον δεις σαν ψυχή, σαν άγγελο ανεβαίνεις αγγελικά στον Ουρανό και η ζωή σου είναι πανηγύρι .. Αν τον δεις σαρκικά, κατεβαίνεις στην κόλαση..


---



Δεν φτάνει μόνο η προσευχή. Το να καίει κανείς κιλά λιβάνι, όταν προσεύχεται αν ο νους του είναι γεμάτος από κακούς
λογισμούς για τους άλλους δεν ωφελεί. Από τον νου κατεβαίνει το τηλεγράφημα στην καρδιά και κάνει τον άνθρωπο θηρίο. !! 
Ο Θεός θέλει να έχουμε ''καρδίαν καθαράν'' και η καρδιά μας είναι καθαρή όταν δεν επιτρέπουμε να περνάει από τον νου μας κακός λογισμός για τους άλλους.. 
Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου.


καρδαν καθαρν κτσον ν μοί, ὁ Θεςκαὶ πνεμα εθς γκανισον ν τος γκτοις μου.

--- 
Με ένα ''μυστικό'' τέτοιας συμπεριφοράς, δλδ να κοιτάει κάποιος μέσα στην Εκκλησία ΜΟΝΟ τα πρόσωπα, ως ασωμάτους και αργότερα ως καλή συνήθεια και έξω στον κόσμο (εκτός των φυσικών ορίων της Εκκλησίας) τον ''συντονίζει'' / ανάγει στον Παράδεισο, που ουκ έγνων την γύμνια (και το άχαρο , χωρίς Πνεύμα) του σώματος... αναβαθμίζοντας το όμμα του ανθρώπου σε απάθεια και καθαρότητα, όπως λέει η Αγ.Γραφή, εάν είναι καθαρός ο οφθαλμός, καθαρό είναι και όλο το σώμα.  

...με, μεταξύ παραδείσου και κολάσεως, κεφαλής και σώματος (κοιλίας) ''νυν'' (αιωνίου παρόντος παραδείσου) και ''αεί'' (που τυπούται στην κοιλία), η παρεμβαλλόμενη και ενώνουσα κλίμαξ της οφιοειδούς σπονδυλικής στήλης, των 33 σπονδύλων (με νόημα και στον τύπο του ορθίου κρεμασθέντος επί της ράβδου του Μωυσέως..)..

----

ειλικρίνεια, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, ταπείνωση, καλοσύνη, ανεξικακία, θυσία. Έτσι συγγενεύει ο άνθρωπος με τον Θεό και αναπαύεται μέσα του η Θεία Χάρις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου