Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ένας ιεροκήρυκας έκανε μια περιοδεία και περνώντας από ένα χωριό είδε μια στάνη και λέει: Δεν σταματάω και σ'αυτόν τον Χριστιανό ? Κάτι θα βρω να του πω. Μπήκε λοιπόν και άρχισε να του μιλάει για τον Κύριο. Πρόσεξε όμως ότι μέσα στο σπίτι δεν υπήρχαν εικόνες.Του μίλησε λοιπόν για τις εικόνες.

-Τι είναι αυτό ,ρώτησε ο χωρικός. Έβγαλε μια ο ιεροκήρυκας από την τσέπη του σακακιού του και του την έδωσε.Του είπε να ανάβει το καντήλι, να κάνει προσευχή και του δίδαξε αρκετά. Ενθουσιάστηκε ο χωρικός. Με την πρώτη ευκαιρία κατεβαίνει στην πόλη παίρνει μια εικόνα της Παναγίας. Του άρεσε έτσι όπως κρατούσε το βρέφος Ιησού. Βλέπει και τον Άγιο Δημήτριο,καβαλάρη με το ακόντιο. -Θα τον πάρω να χτυπάει τον εχθρό, σκέφτηκε.- Ας πάρω και αυτόν τον Άγιο με τα γένεια. Ήταν ο Άγιος Νικόλαος. Τους έβαλε μέσα στο σπίτι και άρχισε να κάνει την προσευχή του στην Παναγία, στον Άγιο Δημήτριο και στον Άγιο Νικόλαο. Δεν πέρασαν πολλές μέρες και κάποια φορά που έλειπε μπήκαν μέσα στο σπίτι κλέφτες και του τα πήραν όλα ,δεν άφησαν τίποτα. Έμειναν μόνο οι τρεις εικόνες. Μπαίνει μέσα έκπληκτος, βλέπει ότι όλα του τα είχαν κλέψει.

Πηγαίνει λοιπόν στην εικόνα της Παναγίας και λέει: 


- Καλά εσύ είχες να φροντίσεις το παιδί, να το πλύνεις, να το ταΐσεις, δεν προλαβαίνεις. Τι να πρωτοκάνεις το παιδί να κοιτάξεις ή τους κλέφτες... Πάει στον Άγιο Δημήτριο.

- Κι'εσύ καβαλάρης, ώσπου να βγάλεις το άλογο από το σταύλο να το σελώσεις,να το ετοιμάσεις, φύγανε οι κλέφτες. Αμ εσύ, (απευθύνεται στον Άγιο Νικόλαο) τι έκανες? Τίποτα δεν έκανες ! Γιατί δεν φύλαγες τα πράγματα ? Λοιπόν για τιμωρία σε βγάζω έξω. Πήρε λοιπόν την εικόνα του Αγίου Νικολάου και την κρέμασε έξω.

- Εδώ θα καθίσεις μέχρι να φέρεις τα πράγματα πίσω !
Την άλλη μέρα το πρωί καταφθάνουν οι ληστές, φορτωμένοι μετά πράγματα !
- Πάρτα γρήγορα γιατί ήρθε ένας γέρος και μας τρέλανε στο ξύλο....

Ο Άγιος Νικόλαος επέστρεψε τα πράγματα πίσω κάνοντας το θαύμα !!!!!!!!


---



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου