Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

αγίας Μαρίνας λεπτή παρουσία....

Ένας αδελφός, πριν πολλά χρόνια, είχε κάποιο σχετικό βίωμα... μπορεί να θεωρηθεί λεπτολογία, ακόμη και ασήμαντο, αλλά αφού είναι ενδεικτικό στάσης και δράσης και φιλοσόφησης ζωής, προς δόξαν Θεού Του συνοδοιπορούντος (Αυτού και των αγίων Του, ως Εν - κατά το όπου ειμί Εγώ εκεί ...), ας μου επιτραπεί, η αναφορά…

διάβαζε λοιπόν ένα βιβλίο πνευματικό (αγίου Ισαάκ Σύρου ασκητικά) καλοκαίρι φυσικά με ανοιχτή πόρτα.

Σε κάποια στιγμή, περνάει ανάμεσα από αυτόν και το βιβλίο, ένα ζουζουνάκι.

Με την πρώτη διέλευση δεν του δίνει σημασία. Στην δεύτερη, το λοξοκοιτάει στην τρίτη το παρατηρεί/ακολουθεί... Στην τέταρτη σηκώνεται, κλείνει το βιβλίο ανάποδα και αρχίζει να το κυνηγάει... γιατί τον ενοχλούσε... ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ολόκληρη ΩΡΑ...




Τη μια, με ανοιχτή την πόρτα για να το διώξει, την άλλη, με κλειστή για να το εγκλωβίσει και σκοτώσει... περνούσε η ώρα (μάλλον ματαίως, αλλά έστω κι έτσι, με προδιαγραφή ωφέλειας). Έτσι, σε μια στιγμή, (μας λέει) του περνάει από το μυαλό... ρε συ! πειράζον πνεύμα είναι και το ''οδηγεί''... ποιος είναι για τα πειράζοντα πνεύματα;;;; Αγία Μαρίνα!!!! α !!! αγία Μαρίνα, βοήθησέ με!!

είχε έναν στυλό που αναπτυσσόταν σε δείκτη μισού μέτρου περίπου...

οπότε, αφού το εντοπίζει, χωρίς να πάψει να λέει αγία Μαρίνα βοήθα με... το προτείνει προς το μέρος του ζουζουνιού. Ενώ σε κάθε άλλη περίπτωση αυτό θα έφευγε κυνηγόμενο, προς έκπληξή του, τσουπ... ανέβηκε.

Σιγά σιγά τώρα πάει να το βγάλει έξω. Σκοντάφτει εν τω μεταξύ στο τραπεζάκι. Αυτό ΤΙΠΟΤΕ... συνέχεια το αγία Μαρίνα βοήθησέ με... σε εκείνη την φάση ήταν η πόρτα ανοιχτή, περίπου 5 εκατοστά ...αγία Μαρίνα βοήθησε!!!! πάλι σκαλώνει ο δείκτης στο παράθυρο κι όμως ακούνητο αυτό ... και μόλις βγήκε η άκρη του... πέταξε και έφυγε. Κύριε ελέησον!!!

Η αγία Μαρίνα, ήταν εκεί ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΩΡΑ και περίμενε υπομονετικά (σα με σταυρωμένα χέρια, αφού ο φίλος δεν σταυρωνόταν με εμπιστοσύνη).

Όσο (μας αναφέρει) νόμιζε ότι θα τα κατάφερνε μόνος του, τον άφηνε να προσπαθεί…. κι όταν απογοητεύτηκε από τον εαυτό του και Την θυμήθηκε... τούπε με τον τρόπο της: ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΒΟΗΘΟΣ!!!! ΑΠΛΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ!!!!

Κύριε ελέησον. ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΑ σε πειρασμούς… (δλδ κατά των πειραζόντων πνευμάτων) και περιμένει την αίτησή μας με εμπιστοσύνη, ώστε φιλάνθρωπα να δράσει!!!

Τελικά, με όλους τους αγίους ισχύει, το αιτείται και δοθήσεται… και σίγουρα, με το χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν, εμείς δεν κάνουμε τπτ άλλο, από το να ανοίγουμε την πόρτα και να ζητάμε (Ο Κύριος και οι άγιοι) να δράσουν*. Κι η χάρις, ενεργεί κατά το συμφέρον μας!!

---

* θεία επέμβαση
* παρακλητικοί κανόνες





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου