Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

σχόλια πάνω στον ναό της πανθρησκείας


αφορά, αυτό το άρθρο: Ο Ναός του Αντιχρίστου και της Πανθρησκείας


...η επιλογή για πανομοιότυπο ''ναό'' όπως ο ναός του αγ.Βασιλείου που άρχεται κοσμικώς μία έλιξις, δεν είναι (νομίζω) τυχαία. 

Από εκεί και πέρα, η ευλογία και πρόοδος και προς XC δια XC, ορίζει την ανέλιξη και εξέλιξη και πρόοδο προς το 999 αλλά και η καταβαράθρωσις ελικοειδώς προς τα κάτω με το 666 (στο άλλο καζάνι) και περί πανομοιοτύπων... δεν απέχει με τον αληθινό Δημιουργό ουρανού και γης ορατών τε και αοράτων ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ = 999 σε σχέση με τον αληθοφανή δημιουργό ΙΑΠΕΤΟΣ = 666...* 


Άναρχε Τρισήλιε Βασιλεύ, ο καιρών και χρόνων, τας ελίξεις περισκοπών, ευλόγησον τον κύκλον, της νέας περιόδου, τας αγαθάς Σου δόσεις, πάσι δωρούμενος.


...όντας αυτή η ευλογία, σε σχέση με την προς τα κάτω έλιξιν, που ήδη έχει αποτυπωθεί επί γης και αναπτύχθηκε σε κάποιο πόνημα**


κι επειδή, 
ἐὰν μὴ σημεῖα καὶ τέρατα ἴδητε, οὐ μὴ πιστεύσητε.... ας μαζεύεται ο δύσπιστος κόσμος ή ο ερευνών, ή ο τηρών ίσες αποστάσεις με το τάχα, έλα μωρέ όλα ίδια είναι, αιτούμενοι αν θέλει ο καλός Θεός, να δείξει την διαφορά δια σημείων... και την Ορθοδοξία παρούσα στο ΠΣΕ μόνο υπό αυτήν την προϋπόθεση. Όχι απλά να έχει μια ισότιμη αποδοχή και παρουσία υπό άλλη σκέπη (πλην της Θεοτόκου) με την λαθεμένη θεωρία των κλάδων των μεταπατερικών θολολόγων, αλλά την ομολογία της πληρότητος της Αληθείας, όπως ορίσθηκε εκ Θεού, ταμειούχος της χάριτος.  

Σημεία ενδεικτικά και αποδεικτικά, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν. Το θέμα είναι αν προσπερνιούνται ή αν τυγχάνουν την βαρύτητα που τους πρέπει, ώστε να αλλοιωθεί ο άνθρωπος θεϊκά και θετικά.

Η ίδια η Παναγία μίλησε και πλήθος αγίων με ποιο κάτω αντίστοιχους δεσμούς***.

Έτσι, είναι θέμα παιδείας και ενός εκάστου ετοιμότητα. Αντί να ακούσουν τον Θεό, την Παναγία και τους αγίους, ακούνε ΜΟΝΟ τον χαλασμένο τους λογισμό... (που τους αγίους τους αθετεί, ενώ υπερυψώνει το εγώ). 

Προσκυνώντας ο νεοταξίτης και οικουμενιστής άνθρωπος γενικώς και αορίστως τον Θεό, ακολουθεί την φυγόκεντρο, αφού αντί για πρόοδο 999 και τελείωση, πολεμά την Αλήθεια (τον ίδιο Τον Χριστό) ''μηδενίζοντας'' την θεία οικονομία. Και από την εκδηλωμένη στην Ορθοδοξία πληρότητα Πατρός Υιού και Αγίου Πνεύματος (Τριαδικό Θεό 999) πάνε τάχα στον Θεό 9 ή 354 η όλη σεληνιακή αντανάκλαση. Με αυτήν την στάση, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ αυτοί οι παρασυρμένοι αγαπολόγοι (ορθόδοξοι) ότι εκτελούν και γίνονται εργαλεία του αντιχρίστου.

Υποστηρίζουν πχ και θέλουν, να απλοποιήσουμε τάχα την Θεία Λειτουργία... λες και ο αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος, Μέγας Βασίλειος απ.Ιάκωβος από το μυαλουδάκι τους την έβγαλαν.... και ο αγ.Μάξιμος ομολογητής (με την μυσταγωγία) και αγ.Νικόλαος Καβάσιλας που την εξήγησαν, πάλι από το μυαλό τους την εξήγησαν με κάθε λεπτομέρεια... ή η θριαμβεύουσα, δεν συνεργεί με την στρατευομένη... (Θεωρία του αγ.Νήφωνος για τη Θεία Λειτουργία )
---

*** μίλησε η καλή μας Παναγία ότι πρόκειται περί εχθρών του Υιού μου... αλλά ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΑΝΕ Η Παναγία προειδοποιεί Αγιορείτη μοναχό ότι έρχονται οι εχθροί του Υιού Της

μίλησε/μιλά ο άγιος Σπυρίδων θαύμα αγίου Σπυρίδωνα (για άρνηση κατασκευής ''αγίας'' τράπεζας καθολικών, μέσα στο ναό του )

φωνάζει ο άγιος Κωνσταντίνος θαύμα αγίου Κωνσταντίνου (για συλλείτουργα, συμπροσευχές με οικουμενιστές)

θαυματουργεί ο άγ.Πατάπιος πρόσφατο θαύμα του Οσίου Παταπίου (υπέρμαχος Ορθοδοξίας)


από τον συναξαριστή θαύμα μυροβλύσεως μόνο σε ορθοδόξους. 
Έλεγχος παπικών άγιος Νικόλαος υπέρμαχος Ορθοδοξίας

δεν ακούνε τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς που ομολογεί ότι Η Εκκλησία είναι μία, οι αιρέσεις είναι πολλές! (Αγ. Ιουστίνος Πόποβιτς)


γέροντας Γαβριήλ για την υπακοή (σε αιρετικούς)

δεν ακούνε τον Άγιο Νικόλαο Αχρίδος που αναφέρει: «Όλ
οι θέλομε να δώσει ο Θεός ενότητα πίστεως στον κόσμο. Μα εσείς τα μπερδεύετε τα πράγματα. Άλλο η συμφιλίωσις των ανθρώπων, και άλλο η συμφιλίωση των θρησκειών. Ο Χριστιανισμός επιβάλλει ν' αγαπάμε με όλη μας την καρδιά τους πάντες, όποια πίστη και αν έχουν! Συγχρόνως όμως μας διατάζει να κρατάμε αλώβητη την πίστη μας και τα δόγματά της. Σαν χριστιανοί πρέπει να ελεείτε όλο τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους! Ακόμη και την ζωή σας να δώσετε γι αυτούς. Αλλά τις αλήθειες Του Χριστού δεν έχετε το δικαίωμα να τις θίξετε. Γιατί δεν είναι δικές σας. Η πίστη Του Χριστού δεν είναι ιδιοκτησία μας να την κάνωμε ο,τι θέλομε»! 

δεν ακούνε του 
αγίου Πορφυρίου παραίνεση: 



ίνα ώσι Εν, υπό προϋποθέσεις (ενσωματούμενοι στην Μία, υπό Μίαν Κεφαλήν). Ούτε ένα σώμα πολλές κεφαλές, ούτε Μία κεφαλή και πολλά σώματα...   


ούτε τον π.Χιρς να νουθετεί και ελέγχει, ότι οι αγαπολόγοι θάβουν ζωντανούς τους αιρετικούς όταν ισοπεδώνουν τον Οίκο του Πατρός με το χοιροστάσιο... χαϊδεύοντας τα αυτιά των εκτός Εκκλησίας, ότι και από εκεί που είναι, ΣΩΖΟΝΤΑΙ... 


Εδώ, ο μητροπολίτης κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος μιλά στο ''Αγιορείτικο Βήμα'' για ένα αξιοσημείωτο γεγονός που έλαβε χώρα στο μακρινό Κονγκό της Αφρικής με πρωταγωνιστές έναν μάγο και έναν Ορθόδοξο Ιερέα.


...ο καλός Θεός να δίνει διάκριση του θησαυρού, όταν του παρατίθενται μπροστά του (τάχα συγκριτιστικά όμοια) μια λίρα, από την ομοιάζουσα κίβδηλη. Την όαση που ξεδιψά και ξεκουράζει από την φαντασία του αντικατοπτρισμού της και το μάταιο κυνήγι της. Μ'αρέσει η ''σύγκριση'' ΟΧΙ για ισοπέδωση, αλλά για βίωμα Αληθείας που ελευθερώνει και πλουτίζει τον άνθρωπο εισάγοντάς τον μέσα στο Ένα Αναστημένο Σώμα XC την Ορθόδοξη Εκκλησία...

...αλλά οι αγαπολόγοι, ακάθεκτοι... μη διακρίνοντας την διαφορά... ότι ενώ Ο Κύριος δεν αρνήθηκε την θέα και την συνομιλία με τους πιστούς, η ψαυστή κοινωνία Του εν σώματι, λαμβάνει χώρα, ΜΟΝΟ μεταξύ των αποστόλων, όπου ορίζεται η Εκκλησία, σε συνέχεια των 12 άψυχων κολωνών του ναού του Σολομώντα που θα γκρέμιζαν οι εβραίοι (όπερ και εγένετο με την Σταύρωση) και σε 3 μέρες θα τον ξαναέκτιζε (δλδ το Αναστημένο Σώμα Του) ...

ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΤΟΥ και ΦΕΡΕ ΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΟΝ ΣΟΥ ΩΔΕ… αντίφασις ή καθορισμός ‘’ορίων’’ ΧΩΡΟΥ;


άλλα σχετικά,

Περί Αγάπης… (και Αληθείας)

η αλήθεια εκ της γης ανέτειλε (στο δεύτε προσκυνήσωμεν και προσπέσωμεν)


Διακρίνοντες την διαπίδυση στην φύση, πνευματικών νόμων, χάριτος και χαράς δια Σταυρού…

η κοσμική έναρξη της έλικος του ενιαυτού… και η περιτομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου