Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Από τα θαύματα του Αγίου Αρσενίου


Είχαν ληστέψει μια φορά πάλι οι Τούρκοι Ιερά Σκεύη της Εκκλησίας. Οι Φαρασιώτες ανησυχούσαν και προσπαθούσαν να βρουν τους κλέφτες. Ο Χατζεφέντης (Άγιος Αρσένιος) όμως ατάραχος τους λέγει: «Μην ανησυχείτε, θα δείτε τον Αϊ-Γιώργη να τα φέρνει ξωπίσω». 

Όταν οι ληστές έφθασαν στο Καζάν-Ταγή, ενώ ήταν μέρα και ο ουρανός καθαρός, έπεσε απότομα μια παράξενη μαυρίλα μπροστά τους, που ήταν αδύνατο να προχωρήσουν, ούτε καν τον ποταμό Φεραχτίν ήταν δυνατόν να περάσουν, που είχαν μπροστά τους. Κατάλαβαν τότε οι ληστές ότι ήταν από το Θεό αυτό το παράξενο φαινόμενο, και γύρισαν προς τα Φάρασα, για να επιστρέψουν τα Ιερά Σκεύη. 

Όταν όμως προχώρησαν λίγο τον δρόμο προς τα Φάρασα και η μαυρίλα είχε φύγει, το θεώρησαν για τυχαίο γεγονός και γύρισαν ξανά με τα φορτωμένα ζώα για το χωριό τους. Με το γύρισμα όμως για το χωριό τους ένιωσαν κάποιον να τους δέρνει αοράτως και να τους φέρνει έτσι καταπόδι μέχρι τα Φάρασα.

Έφθασαν με τα κλεμμένα Ιερά Σκεύη στα Φάρασα και φώναζαν τους Φαρασιώτες οι κλέφτες να τα ξεφορτώσουν γρήγορα, γιατί αυτοί με τα χέρια τους προστάτευαν τα κεφάλια τους από τις ξυλιές που ένιωθαν αόρατως να τρώνε.


1 σχόλιο:

  1. ΤΑ ΒΔΕΛΥΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ

    ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ, ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΘΑΣΟΥΝ. [ ΑΓ ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ]

    ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ; ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤ ΟΥΣΙΑ. ΕΑΛΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΕΒΡΑΪΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΔΥΡΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.

    ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ; ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ Κ Ι Σ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
    ΔΗΛ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤ ΟΝΟΜΑ ΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ.
    ΔΗΛ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΙΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΦΙΑ [ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΛΙΜΕΝΤΑΡΙΟΥΣ] ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΙΚΟΣΙΤΑ [ ΚΟΤΕΣ, ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΤΛΠ ]. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΞΑΡΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, Ή ΤΟ ΤΣΙΠ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗΣ ΑΥΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ,
    ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΛΕ, ΚΟΚΙΝΟΙ , ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ , ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΤΟΥΣ.



    ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΠΛΕΟΝ; ΤΙΠΟΤΑ !!!
    ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΩΡΑ; Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ.








    ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή