Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Προφήτης Ηλίας και εξομολόγηση…

Η διάρκεια της όλης υπόθεσης ως ιστορικό, κρατά πάνω από 30 χρόνια, δείχνοντας και τον σκοπό της ζωής, όπως καταδείχθηκε και (αλλού) με το πλυσταρηό… καθαρότητα προς θείαν κοινωνίαν. Μυστική και μυστηριακή μετοχή από τώρα και στους αιώνες, γιατί αν δεν καταφέρουμε να κοινωνήσουμε XC από εδώ, ούτε ‘’μετά’’ δεν θα μπορέσουμε, ορίζοντας την Ορθοδοξία ως απόλυτη φυσική και υπερφυσική θεωρία και πράξη και καθόλου μεταφυσική ή φανταστική με ‘’θα’’ .  

Οι γονείς είχαν μείνει στην Θες/νίκη τα δε δύο αδέλφια, με τον έναν υποψήφιο στην ΣΣΕ να βρίσκονται στην Αθήνα για εξετάσεις. Εποχή, 1977.

Στα ιατρικά, ένα μεσημέρι του κοινοποιούν να ξαναπεράσει και την επόμενη ημέρα, για επανέλεγχο. Αυτό θορύβησε τα αδέλφια και γρήγορα, παρά την περασμένη ώρα (2μμ) τρέξαν σε μικροβιολόγο αιτούντες αν είναι δυνατόν μια γρήγορη εξέταση να δουν που είναι το πρόβλημα για να το λύσουν ΑΝ γίνεται.



Πράγματι, εντοπίστηκε μια μικρή αυξημένη χοληστερίνη που οφειλόταν καθαρά στην συνηθισμένη τελευταίως (μιας εβδομάδος) διατροφή. ‘’Φυσικά’’ για να μην ταράξουν και τους γονείς, δεν τους είπαν στην τηλεφωνική συνομιλία που έτυχε να είχαν εκείνο το απόγευμα.

Την επόμενη ημέρα, ξαναεξετάστηκε στα ιατρικά και δεν βρέθηκε (δόξα τω Θεώ) κανένα πρόβλημα. Έτσι, χαρούμενοι πήραν τηλέφωνο στους γονείς και ενημέρωσαν ότι ο γυιός πέρασε (και) τις ιατρικές εξετάσεις. Το τηλέφωνο το σήκωσε η μητέρα και μετέφερε την πληροφορία με χαρά, στον πατέρα. Κι ο πατέρας με ‘’φυσικό τρόπο’’ λέει, το ξέρω.

Τι είχε συμβεί, της το εξηγεί αμέσως.

(Ήταν 19 Ιουλίου απόγευμα και) πήγαν στον εσπερινό του προφ.Ηλία, σε ένα εκκλησάκι. Εκεί, (λέει ο πατέρας) ήρθε ο προφ.Ηλίας, (αφού του χτύπησε την πλάτη) του είπε χαρούμενος, ο γυιός σου πέρασε!!      

Από τότε, ο πατέρας θεωρούσε τον προφ.Ηλία ως προστάτη του, αφού του είχε εμφανιστεί ο ίδιος. Από τότε, τον τιμούσε με πολύ αγάπη.

Πέρασαν πάνω από 25 χρόνια, όταν ο γυιός (αξιωματικός) παίρνει τηλέφωνο στην μάνα του και της λέει ένα όραμα/όνειρο (ή κάτι μεταίχμιο).

(Λέει) πως ήταν καθισμένοι στη βάση ενός δένδρου πατέρας και γυιός και όρθιος απέναντί τους ήταν ο προφ.Ηλίας και τους μιλούσε. Ο πατέρας όμως παραπονέθηκε, πως ενώ αυτός τον είχε σαν προστάτη, ΔΕΝ τον έβλεπε. Τότε γυρνάει ο προφ.Ηλίας στον γυιό και του λέει:
- πέστου του πατέρα σου, πως δεν με βλέπει, επειδή ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ.

Αυτό ως έχει το μετέφερε η μητέρα στον σύζυγο κι η εξέλιξη ήταν φοβερή.

Αφού το είπε ο προφ.Ηλίας (και θέλω να τον βλέπω κι εγώ, αφού τον θεωρώ προστάτη μου) πάω ΑΜΕΣΩΣ για εξομολόγηση. Κι είχε 60 χρόνια να εξομολογηθεί!!! Έτσι, με την προτροπή του προφ.Ηλία, το έκανε.

Μετά από άλλο ένα (πνευματικό) βοηθητικό συμβάν, εξομολογήθηκε και κοινώνησε κοντά 15αύγουστο και μετά από περιπέτεια υγείας, κατέληξε στις 19 Αυγ (με το νέο ή 6 Αυγ της Μεταμορφώσεως με το παλαιό, όπου πάλι ο προφ.Ηλίας έχει την τιμητική του).

Το παραπάνω, φυσικά και δεν αποδεικνύει τον αγιασμό του ανθρώπου, ΑΛΛΑ!!! ‘’έφυγε’’ εξομολογημένος και κοινωνημένος, χάριτι του προφ.Ηλία (ΔΟΞΑ ΣΟΙ!!). Ο καλός Θεός να τον αναπαύει και μας την προστασία Του, δι ευχών…  

Τον δε γυιό του, άκουσα, πως μάλλον ο προφ. Ελισσαίος την 14 Ιουν 1987, (ημέρα γιορτής του) εξερχόμενος από το άγιο όρος και από ένα φοβερό ατύχημα, τον έσωσε… έσκασε λάστιχο μπροστινό με σχετικά μεγάλη ταχύτητα, χτύπησε στο στηθαίο, σπάσαν οι βάσεις της μηχανής γιαυτό και δεν αναποδογύρισε, και πολλά άλλα, που όποιος είδε το αυτοκίνητο είπε: - δεν μπορεί να βγήκε από δω μέσα, άνθρωπος ζωντανός. Κι όμως… Μετά δε από 3 χρόνια, την 14η Ιουν, ενώ προσευχόταν ξαπλωμένος (ευχαριστώντας τον άγνωστο άγιο που τον έσωσε και τους άγιους Πάντες, που συγχρόνως εκείνην την χρονιά γιόρταζαν) τον είδε αχνά σαν παπούλη νάναι καθισμένος στο ύψος των γονάτων του…. Κύριε ελέησον και ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ για τους αγίους Του!!

Πατέρας και υιός (φυσικώς) υπό την προστασία πατέρα και υιού (πνευματικώς) προφητών. Μυστήρια μεγάλα, ευχόμενοι να ανοιχτούν τα μάτια μας να δούμε, αλλά περισσότερο, καρδιά και νου, να αισθανθούμε, ευχαριστούμε, δοξάζουμε και ευθυπορούμε στον ορθόδοξο δρόμο με τα φοβερά μικρά και μεγάλα βιώματα και θαύματα !!!      


Από το ‘’αύρα λεπτή’’ (οι άγιοι και τα σημεία τους στην ζωή μας)

Γνωστό το: ο άθεος και η γριούλα

Στις δώδεκα τα μεσάνυχτα, χτύπησαν την πόρτα στην Εκκλησία. Ήταν μια γριούλα. Και ζητούσε παπά, να πάει να κοινωνήσει έναν άρρωστο. Ο παπάς ετοιμάστηκε και βγήκε αμέσως μαζί της. Πλησιάζουν σε ένα φτωχό σπιτάκι, τύπου παράγκας.

Η γριούλα ανοίγει την πόρτα και μπάζει τον ιερέα σε ένα δωμάτιο. Και να ξαφνικά ο παπάς ευρίσκεται εκεί μόνος με τον άρρωστο.
Ο άρρωστος του δείχνει με χειρονομίες την πόρτα και σκούζει.
- Φύγε από εδώ!
Ποιος σε κάλεσε;
Εγώ είμαι άθεος.
Και άθεος θα πεθάνω.
Ο παπάς τα έχασε.
- Μα δεν ήλθα από μόνος μου! Με κάλεσε η γριά!
- Ποια γριά;
Εγώ δεν ξέρω καμιά γριά!
Ο παπάς, καθώς στέκει απέναντί του, βλέπει επάνω από το κεφάλι του αρρώστου, μια φωτογραφία με την γυναίκα πού τον κάλεσε. Του λέει, ενώ του δείχνει το πορτραίτο.
- Να αυτή!
- Ποια αυτή, ξέρεις, τί λες, παπά; Αυτή είναι η μάνα μου. Και έχει πεθάνει χρόνια τώρα!
Για μια στιγμή πάγωσαν και οι δύο. Αισθάνθηκαν δέος.
Ο άρρωστος άρχισε να κλαίει.
Και αφού έκλαψε, ζήτησε να εξομολογηθεί. Και μετά, κοινώνησε.

Η μητέρα του είχε φροντίσει από τον ουρανό, να του δείξει τον δρόμο της σωτηρίας. Δυο ελάχιστα παραδείγματα/βιώματα, που αποδεικνύουν με τον πιο ευκρινή τρόπο το νόημα ζωής και τα ‘’μέσα’’ επίτευξής Της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου