Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Παγκοσμιοποίηση» φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες!!!


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Χαμός έχει γίνει σε ολόκληρη της Ευρώπη από την αποκάλυψη, ότι η Goldman Sachs είναι ο συνδετικός κρίκος των νέων πρωθυπουργών Ιταλίας και Ελλάδας, Μάριο Μόντι και Λουκά Παπαδήμου, οι οποίοι έχουν «ιεραρχικό» προϊστάμενο τον (επίσης νέο…
) διοικητή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η παραπάνω διαπίστωση περιέχεται σε ρεπορτάζ-φωτιά για το παρασκήνιο των ραγδαίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων στην Ευρώπη, που δημοσίευσε στη «Le Monde» o Βέλγος ερευνητής/δημοσιογράφος Μαρκ Ρος. Πρόκειται για το συγγραφέα του πολύκροτου βιβλίου «Η τράπεζα: Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο», που κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα.

Η Goldman Sachs, με την πολύτιμη αρωγή του Κώστα Σημίτη και του Λουκά Παπαδήμου, μέσω ενός αμαρτωλού και καλά κρυμμένου swap (ομολόγου) έμπασε την Ελλάδα, από την πίσω πόρτα, στο ευρώ – με συνέπειες που θα πληρώνει ο λαός μας για πολλά χρόνια ακόμη. Η Goldman Sachs, όπως αποκάλυψε το CNN στις 2 Μαρτίου 2010, πόνταρε στην ελληνική χρεοκοπία! Η Goldman Sachs, όπως δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» στις 9 Απριλίου 2010, «έραψε στην Ελλάδα το κοστούμι» του ΔΝΤ. Η Goldman Sachs, έβγαλε κυβέρνηση στην Ελλάδα με τον δικό της άνθρωπο Λουκά Παπαδήμο. Η Goldman Sachs, σύμφωνα με άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», έβγαλε κυβέρνηση σε ολόκληρη την Ευρώπη!

Δυστυχώς το πρόβλημα της Ελλάδος από κωμικοτραγικό γίνεται σουρεαλιστικό.

Η υπόθεση δείχνει επίσης πόσο η Ευρώπη είναι υπονομευμένη εκ των έσω, αφού αναθέτει σε αμερικανικές τράπεζες τη διαχείριση των πιο σημαντικών πτυχών και ευάλωτων σημείων των οικονομικών της (όπως κάνει άλλωστε και στους τομείς προσωπικών δεδομένων, περιλαμβανομένων των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλης πληροφορίας που μεταφέρει στις αμερικανικές υπηρεσίες, δήθεν για την τρομοκρατία). Για να μην μιλήσουμε για το ρόλο των τριών κυρίως αμερικανικών οίκων αξιολόγησης, την ίδια στιγμή που το ίδιο το αμερικανικό Κονγκρέσο τους καλεί να δώσουν εξηγήσεις!!!

Βερολίνο όμως και Παρίσι παραμένουν δέσμιοι της ιδεολογίας και της αρχιτεκτονικής του ευρώ που τους εμποδίζει να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, εκτός από το να απαιτούν περίπου την αυτοκτονία της ελληνικής κοινωνίας. Η Ευρώπη είναι εκ των ένδον υπονομευμένη. Η «παγκοσμιοποίηση» είναι προφανώς φτιαγμένη από και για τους Αγγλοσάξωνες.

http://stamparismata.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου