Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Σκοπιανό καρναβάλι με θέμα την… κηδεία της Ελλάδας!




"Κηδεύεται" η Ελλάδα στο καρναβάλι της Βέβτσανης. Αυτή ήταν η «Καλή Είδηση» του καρναβαλιού που τοιχοκολλήθηκε σε κολώνες της πόλης, την οποία επισκέπτονται χιλιάδες άτομα τις ημέρες αυτές.
Η Ελλάδα αναγράφεται ως «Hell Ass» και… γεννήθηκε το 1831 με «Πρωτόκολλο του Λονδίνου» και πέθανε το 2011 με «Απόφαση της Χάγης», κηδεύεται στις 13-14 Ιανουαρίου…


Η συγκεκριμένη είδηση, πέρα από μακάβρια, διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών υποκουλτούρας και εθνικισμού, ενώ είναι σαφές πως η υλοποίηση της ιδέας για «κηδεία της Ελλάδας» βρήκε πρόσφορο έδαφος στην κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, που προσπαθεί να εφευρίσκει τρόπους πρόκλησης ενώ θα έπρεπε να προβληματίζεται για το πως θα μπορούσε να βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Δυστυχώς, οι «ενέσεις εθνικισμού» και ακραίων ενεργειών, δίνουν το σαφές στίγμα της πολιτικής θέσης και στάσης των Σκοπίων. Πέρα από την δύσκολη θέση που βρίσκεται η Ελλάδα, ίσως οι πολιτικοί της ΠΓΔΜ θα έπρεπε να αναλογισθούν πως είναι πολύ εύκολο να σπέρνεις μίσος, αλλά είναι επίσης γνωστό πως θα θερίσεις – εισπράξεις τρόμο. Η ποδηγέτηση ενός λαού και η μέσω προπαγανδιστικών μηχανισμών γαλούχησή του σε ιστορικά ψεύδη, δεν μπορεί να διαρκέσει εσαεί. Και όταν ο λαός μαθαίνει την αλήθεια, τότε είναι γνωστός ο τρόπου που τερματίζονται τα πολιτεύματα και οι κυβερνήσεις που τον κορόιδεψαν. Και αυτό είναι κάτι που προφανώς ο Νικολά Γκρούεφσκι αγνοεί…
Το σημαντικό στοιχείο της συγκεκριμένης είδησης βρίσκεται στον γεωγραφικό χώρο όπου συνέβη η πρόκληση. Η πόλη Βέβτσανη βρίσκεται στα νοτιοδυτικά σύνορα της ΠΓΔΜ με την Αλβανία και κατοικείται σχεδόν στο σύνολό της από Αλβανούς. Και αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό στοιχείο για την Ελλάδα, αφού η κυβέρνηση των Αθηνών θα πρέπει να επαναπροσαρμόσει την πολιτική της (αν ποτέ είχε σχεδιάσει οποιαδήποτε πολιτική) απέναντι στον Αλβανικό εθνικισμό. Δυστυχώς, τόσο κατά τα φαινόμενα όσο και κατά τα γενόμενα, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου δείχνει να απομακρύνεται από οτιδήποτε δεν πωλείται από την Ελλάδα. Βλέπετε, οι πολιτικοί ταγοί της πατρίδας μας, εδώ και καιρό έχουν χαρίσει την εθνικοφροσύνη τους και έχουν απομακρυνθεί από την λέξη πατρίδα (και από πολλές άλλες, όπως π.χ. Μακεδονία), αφού έτσι επιτάσσει η θολοκουλτούρα και ο νεοταξισμός στον οποίο έχουν εμποτισθεί.

Πληροφορίες και φωτογραφίες από το ιστολόγιο Εχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου