Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

χαιρετισμός σε ετήσιο χορό (ΑΚΡΙΤΩΝ - Αμβροσίας)


Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι

Ευχαριστώ την κ.Καραγιάννη για την πρόσκληση.

Θάθελα να μείνω μόνο σε μια λέξη, που τελευταία ακούγεται συχνά, την χρεωκοπία και να της δώσω μια επιπλέον διάσταση. Η οικονομική κρίση και χρεωκοπία που βιώνουμε και μας ταλανίζει, είναι δυστυχώς, μόνο η άκρη του παγόβουνου που φαίνεται. 

Πριν λίγες ημέρες όλοι είδαμε ένα κρουαζιερόπλοιο να βυθίζεται γιατί χτύπησε σε έναν ύφαλο. Έτσι είναι. Αυτά που δεν φαίνονται, είναι μερικές φορές για να μην πω πάντα, πιο επικίνδυνα από αυτά που φαίνονται.

Η άκρη του παγόβουνου της οικονομικής χρεωκοπίας, που μόνο αυτήν προβάλλουν τα μέσα, κρύβει από κάτω, τις πιο ύπουλες και καταστροφικές χρεωκοπίες παιδείας, ιστορικής αλήθειας, δικαιοσύνης με το μη έλεγχο των υπευθύνων, θρησκευτικής απαξίωσης και ισοπέδωσης κατά τις επιταγές της νοσηράς παγκοσμιοποίησης, κοινωνικής, υγείας κλπ. Μιλάμε για κρίση και χρεωκοπία αξιών, που τα οικονομικά συγκρινόμενα είναι πταίσμα, μπροστά στα επιτελούμενα κακουργήματα.

Μια φορά, κάποιο βράδυ σε ένα πολυκατάστημα, έγινε διάρρηξη. Ο καταστηματάρχης το πρωί έβαλε γρήγορα τους υπαλλήλους του να καταμετρήσουν το εμπόρευμα και προς ανακούφισή του, είδε πως δεν του έλειπε απολύτως τίποτα.

Περνώντας όμως ο καιρός, έβλεπε πως κάθε μέρα, φτώχαινε όλο και περισσότερο. Τέλος παρατήρησε πως αυτοί οι ιδιόρρυθμοι «κλέφτες» ενώ δεν είχαν πάρει τίποτα, είχαν αλλάξει τις τιμές, με αποτέλεσμα τα ακριβά να πουλιούνται σε ευτελιστική τιμή και τα φτηνά να πουλιούνται ακριβά.

Ο άνθρωπος αλλάζοντας στον τρόπο ζωής του τις αληθινές αξίες με ευτελείς "έντεχνα περιχρυσωμένες", γίνεται καθημερινά ολοένα και φτωχότερος, πνευματικά, κι ας είναι και πλουσιότερος υλικά.

Κι επειδή, όπου ο θησαυρός εκεί και η καρδιά, αν χάσουμε τις ανθρώπινες αξίες που πλουτίζουν την καρδιά, χρεωκοπούμε κι ας οι τσέπες μας και τα σεντούκια είναι γεμάτα, που κι αυτά βάλθηκαν να ρημάξουν.  

Μιλώντας όμως για καρδιά, Ο Κύριος αναφέρει, πως θα σας δώσω άρχοντες, κατά τας καρδιάς υμών. Είναι νομοτελειακά αποδεδειγμένο, πως χρεωκοπημένες καρδιές και ανθρώπους τις κυβερνούν χρεωκοπημένοι άρχοντες. Μην ζητάμε λοιπόν καλύτερους άρχοντες, αν δεν καλυτερέψουμε προηγουμένως ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

Γύρω στο 1000μΧ, στο Βυζάντιο, ήταν ένας άρχοντας φοβερά δυνάστης. Τότε, ένας άγιος άνθρωπος ρώτησε τον Θεό.

- γιατί καλέ μου Θεέ, μας έδωσες αυτόν τον κακό άρχοντα;
Μετά 2-3 μέρες προσευχής, ο Θεός του απάντησε:
- γιατί δεν βρήκα χειρότερο….

Στον νου του καθενός, λογικά γεννιούνται συνειρμοί που θα του δώσουν δύναμη να κυνηγάει εφεξής στη ζωή του, θησαυρούς που αξίζουν….  ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να χρεωκοπήσει.

Επανερχόμενοι στο καράβι, στους σκοπέλους και υφάλους, σε μια ιδίως ναυτική χώρα σαν την Ελλάδα, καπεταναίοι είμαστε όλοι μας, και σαν οικογενειάρχες και σα λαός ολόκληρος, που με κάποιον τρόπο, σαν πολυμήχανοι, μπορούμε να αποφύγουμε τα οικονομικά προβλήματα που φαίνονται και να μην γκρεμοτσακιστούμε, όπως προανήγγειλε ο κυβερνήτης του τιτανικού που ‘’επιλέξαμε’’. Αλοίμονο σε αυτά που πριν λίγο καιρό δεν φαινόντουσαν, ή όσοι τα λέγανε τους λέγαμε γραφικούς και συνωμοσιολόγους, μα τώρα είναι πεντακάθαρα ο δόλιος σκοπός τους.

Κι είναι προμελετημένη πτώχευση αυτή της παιδείας, όταν αντικαθίστανται στα αναγνωστικά των παιδιών μας, 35 δημοτικά τραγούδια που γαλουχούσαν γενηές, με συνταγές μαγειρικής. Που βγάζουν τον ύμνο στην ελευθερία και βάζουν αστρολογίες του Λεφάκη με ανάδρομο ερμή και τόσα άλλα πονετικά.

Κι είναι πτώχευση της Αλήθειας της ιστορίας όταν θέλουν να διδάξουν τα παιδιά μας συνωστισμούς, μακεδονίες, τσαμουριές, λες και η νέα γενηά Ελλήνων μπορούν να συγχωρούν μόνο αν τους διδάσκονται ψέμματα. ΟΧΙ το μεγαλείο της ψυχής του ορθόδοξου Έλληνα, ζει και τρέφεται και λειτουργεί μόνο με Αλήθεια και σιχαίνεται τα ψεύδη και τις αδικίες.

Κι είναι κατάφωρη η αδικία όλων των παραπάνω εκπτώσεων αξιών, αλλά και της σχεδιαζόμενης διάλυσης της Ελλάδος.   

Καταργήθηκαν πρόσφατα οι γενικές γραμματείες Μακεδονίας και Θράκης, Αιγαίου, μετά την κατάργηση υπουργείων ναυτιλίας, Μακεδονίας και Θράκης κλπ. 

Πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε αυτήν την διάλυση και σε αυτήν την πολυδιάστατη χρεωκοπία, ιδίως κοινωνικοπνευματική;

Και επειδή κάθε δράση ακολουθείται από αντίδραση, ΜΟΝΟ με την ορθή αντίδραση ευελπιστούμε να βιώσουμε αίσιο αποτέλεσμα.

Ενώπιον της διάλυσης, προτείνουμε Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητος και ενώπιον των χρεωκοπιών, την ανάδειξη αξιών καρδιάς, με ελληνορθόδοξη παιδεία.

Καλή συνέχεια με χορούς και πανηγύρια, όχι όμως επιδερμικά και με βρώματα και πόματα από  ξυλοκέρατα όπως θέλουν να μας καταντήσουν σαν τα άσωτα PIGS της Ευρώπης, αλλά με πραγματική χαρά σεσωσμένων, με νέκταρ και αμβροσία, όπως αναλογεί στην καρδιά και φωτοδότη της ευρύτερης γειτονιάς μας. ΌΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Πανανθρώπινα.

Το αξίζουμε και θα πολεμήσουμε για την ΑΝΑΤΑΣΗ και ΑΝΑΣΤΑΣΗ της πολυαγαπημένης Πατρίδας μας.

Ευχαριστώ.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου