Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Εβραίοι και Έλληνες...

Εβραίοι και Έλληνες έχουν ο καθένας από ένα κενό. Την τρωτή φτέρνα. Κι είναι τρωτή, γιατί είναι υπερήφανοι. Οι μεν στην δύναμη και οι δε στην σοφία.

Ο Καλός Θεός θέλει και είναι ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ εν ταπεινότητι, γιαυτό και καλύπτει με ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ το κενό. Την τρωτή φτέρνα ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ (φιλοσοφία) δια της φιλοκαλίας ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΣΑΥ (τρωτή φτέρνα του Νόμου) δια του Ιακώβ.  

Σκοπός είναι να περάσουμε από το 7 (και Σάββατο) στο 1 (πάλι ΚΥΡΙΑΚΗ) και Στον Κύριο. Να κλείσουμε τον κύκλο. Αυτό προτείνουν τα 147 δελφικά παραγγέλματα και να μην δημιουργούν εντυπώσεις οι ‘’γνώστες’’ τάχα αρχαιοελληνιστές, γιατί αν δεν κατανοούν την προτροπή, έχουν τους σοφούς ΜΑΣ, εναντίους ως παρερμηνευτές τους.

Η προσέγγιση των Γραφών (Παλαιάς ΚΑΙ Καινής Διαθήκης) ... δεν είναι εθνολογική, αλλά θεολογική, γιατί Ο Κύριος, πάντα τα έθνη (εις ενότητα) εκάλεσε...

Αν κάποιος θέλει να στρατοπεδεύει με μίσος, οι ποιούντες αγάπη, τους βλέπουν ΟΡΘΩΣ ανώριμους και διαβολείς ΕΝΟΤΗΤΟΣ...

Μια ενότητα, φυσικά ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ κι όχι αδιάκριτα. ΔΕΝ εισάγουμε στο βιολογικό μας ΣΩΜΑ μικρόβια που αντιτίθενται στην υγεία μας, ως έχουν δλδ ενεργά. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ τους. .  
αυτή είναι η αρχή του εμβολιασμού και της ενσωμάτωσης εις ένα ΣΩΜΑ.

Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι σε ποιο ΣΩΜΑ θέλουμε να συμμετέχουμε και υπηρετούμε; υπέρ της ΑΓΑΠΗΣ ή υπέρ του ΜΙΣΟΥΣ;
ΑΝ θέλετε, επισκεφτείτε την ανάρτηση ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ επέλεξε το ισραηλτικό γένος…

εμείς (οι ορθόδοξοι χριστιανοί) είμαστε το ΣΩΜΑ εκείνοι το ΑΝΤΙΣΩΜΑ

...πριν Χριστό, ΙΣΡΑΕΛ, μετά και με Χριστόν ΕΛΛΑΔΑ, στο σύνολο του χρόνου,

ΙΣΡΑ(ΕΛ)ΛΑΔΑ... 

με στο μέσον, τον Μεσσία ΕΛ = ΦΩΣ.


Και τα αντισώματα τα έχει ο οργανισμός να αφανίζει τους εχθρούς/μικρόβια.

Είναι τάχα τόσο σκληρή και απάνθρωπη η εντολή αφανίστε μην αφήσετε υπόλλειμα μικροβίου από τον ΝΟΥ; ΑΝ ΝΑΙ, αυτοί που επαγγέλλονται τέτοιες ‘’αγάπες’’ δεν έχουν την ελαχίστη αυτογνωσία, ότι και ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΣ, τα ίδια απαράλλακτα διατάσσει στα αντισώματά του.  

…εκείνοι σκιά του Σώματος, εμείς Ουσία. ΕΝΑ σώμα με την ΟΔΟΔΕΙΚΤΟΥΣΑ Του σκιά.

Ποιος λογικός άνθρωπος βλέποντας μια ταμπέλα, μια σκιά ανθρώπου, την κλωτσάει την φτύνει, την απορρίπτει αλλά θέλει του Σώματος την ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΟ ΦΩΣ, ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ;;;
Τι να πούμε. Ο καθείς με την διάκρισή του.   

ΣΩΜΑ που κάνει έκκληση ως γόνιμη μήτρα, για να κυοφορούμαστε και ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΟΎΜΕ...




Ποιο σώμα έχει ΜΟΝΟ ΜΑΛΑΚΗ ΚΑΡΔΙΑ; Ή ΜΟΝΟ μαλακό εγκέφαλο; Από την άλλη, είναι μόνο σκληρά κόκκαλα και θώρακας και κρανίο; Ή συνδυασμός αυτών των δύο σε μονάδα; θώρακας είναι ο Νόμος. Ναι σκληρός, αλλά απαραίτητος και η χάρις η καρδία.

Οι Έλληνες ζητούσι σοφία. Τους δόθηκε από Τον Λόγο. Οι ιουδαίοι αιτούσι σημάδι. Τους δόθηκε από Τον Λόγο. Κι ήρθε και σταυρώθηκε για την ΕΝΩΣΗ. Του πριν και του μετά. Του πάνω και του κάτω (σταυροειδώς). Είναι μωρία ο Σταυρός; Σκάνδαλον; Ας διαλέξει ο καθένας το ‘’στρατόπεδό’’ του. ΜΙΣΟΥΣ, Ελληνικόν, φιλόσοφον αντισημιτικό αδιακρίτως. ΜΙΣΟΥΣ. 

Ιουδαϊκόν και φιλοδύναμο εναντιούμενο (και το ζούμε εμείς οι Έλληνες στο πετσί μας) ανθελληνικό, ή ‘’στρατόπεδο’’ ΑΓΑΠΗΣ γεμάτο εύτακτα πρόβατα υπάκουα, ειρηνικά, θυσιαστικά, στον Τύπο του Θυσιασθέντος ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΡΝΙΟΝ, αντί για άτακτα κατσίκια.

(περί προβάτων και εριφίων των υποτιμητικών μεν όρων – για να τελειώνουμε επιτέλους – βέβαια για όσους επιδέχονται βελτίωση αποφεύγοντες τις ψυχοφθόρες έριδες που ταλανίζουν τους Έλληνες, τις σπαρμένες και δολίως ερριμένες από τους μασώνους στην ελληνική αγορά, και η οποία ΑΝΟΗΣΙΑ, δυστυχώς πάνω σε θυμικό και άγνοια πολλών, ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ – )

ΕΛΛΑΔΟΣ + ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που είναι το υπέρλογο βίωμα ΑΓΑΠΗΣ και ΕΝΟΤΗΤΟΣ. Αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη αυτός ο τόπος για να γίνει όπως προορίσθη ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. (υπό προϋποθέσεις ΧΑΡΑΣ και όχι ΑΡΑΣ.) Διαλέγουμε και παίρνουμε…

---

αγίου Μαξίμου Ομολογητού - θεωρία στην Μεταμόρφωση (και την ισοτιμία των διδασκάλων προφ.Ηλία και προφ.Μωυσή - παραστατών στην Θεία Μεταμόρφωση, ως ερμηνευτές των πνευματικών λόγων της φύσης και πνευματικών λόγων των Γραφών, αντίστοιχα)

Πεντηκοστή σκηνοπηγία, Παναγία Τριάς και πρόσωπα...

---

* και ως κέντρο του χωροχρόνου (χωρεθείς και ενχρονισθείς) πληρώσας αυτό...



Περί μακεδονίας, μεγαλέξανδρου, το διαχρονικό τους φυσικό έργο και πρόταση πνευματική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου