Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ελπίδα και ανταπόκριση κατά το συμφέρον

Κεριά ανάβουν και λιώνουν… κεριά κι εμείς αναλωνόμαστε στην ελπίδα καιγόμενοι από ‘’φωτιά’’ που αναπλάθει και δεν κατακαίει.

Αν δεν υπήρχε ανταπόκριση, έστω και μικρή (κατά το συμφέρον του καθενός) και σύμφωνα με το πλούσιο και μέγα έλεος Του Θεού, όχι μόνο θα φάνταζε αυτή η ελπίδα μάταια αλλά θάχαν και δίκηο οι πολεμούντες δύσπιστοι.

Μπροστά στην εικόνα του αγ.Φανουρίου, πολλά κεράκια ανάβουν. Όχι μόνο ετησίως στην γιορτή του, αλλά και ενδιάμεσα εκ των αιτούντων την χάρι του, να επεμβεί, να φωτίσει, να ολοκληρώσει. Κι ο καλός Θεός, στέλνει τον εργάτη Του…

Μια Κυριακή πρωί, πηγαίνοντας στην Εκκλησία (αγ.Σπυρίδωνα στο Βαθύ Σάμου) με τα πόδια μια πενταμελής οικογένεια, διαπιστώσανε ότι ο μικρός έχασε τον βαφτιστικό του σταυρό στην διαδρομή.

Αυτά τα 150 μέτρα, απλωμένη η οικογένεια ‘’σκάναρε’’ την περιοχή, μήπως και δει τον απωλεσθέντα σταυρό. Τρεις φορές πήγαν κι ήρθαν, αλλά τίποτα δεν μπόρεσαν να καταφέρουν.

Στην τρίτη διαδρομή, και η μητέρα αλλά και ο πατέρας σχεδόν την ίδια στιγμή, παρακάλεσαν τον άγιο Φανούριο και κάτι τάξανε.

ΑΜΕΣΑ, δεν πρόλαβε να κάνει δύο τρία βήματα και  βρέθηκε ο σταυρός, ενώ στο ίδιο σημείο είχαν ξανακοιτάξει τις προηγούμενες διελεύσεις….

Ας υποτιμηθεί από όποιον ‘’νοήμονα’’ θέλει στον κόσμο. Το βίωμα που έζησαν όχι μόνο αυτή η οικογένεια αλλά μυριάδες ακόμη, αρκεί.


Τώρα, να μιλήσουμε για αναδιπλωτική αρχή και άλλα, νομίζω πως ξεφεύγουν του πονήματος. Η πίστις σώζει και ολοκληρώνει (σώος = ολοκληρωμένος) και η νόηση ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ με εργαλεία και την επιστήμη, εξηγεί. Όσοι δεν τους αρκεί η απλή πίστις, ας ψάξουν. Ο ίδιος Ο Κύριος προτείνει την ‘’ψηλάφηση’’… πίστις δια χειροπιαστών σημείων.

Παρακλητικός κανόνας στον άγιο Φανούριο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου