Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

αγ.Πορφύριος και δηλητήριο στο νερό...

Το 1983 το αθεϊστικό καθεστώς της πρώην Γιουγκοσλαβίας επιχειρεί να διαλύσει ένα γυναικείο μοναστήρι, την Ιερά Μονή Γιάζακ της περιοχής Novo Sad.

Και έβαλαν σε εφαρμογή πραγματικά ένα απάνθρωπο σχέδιο, ρίχνοντας κρυφά ισχυρό δηλητήριο στο υδραγωγείο του μοναστηριού.

Κανένας δεν είχε καταλάβει τίποτε παρά ο Παντογνώστης Θεός ο οποίος φανερώνει το σχέδιο στο σκεύος εκλογής του, τον Πορφύριο, στην Αθήνα. 



Αυτός απεγνωσμένα, χωρίς να ξέρει τόπο και πρόσωπα, ψάχνει και βρίσκει τηλέφωνα και τους ειδοποιεί. Τους παραγγέλνει να μην πιούν ξανά νερό από το υδραγωγείο αλλά και τους υποδεικνύει και το μέρος για καινούρια υδροδότηση.

Έκτοτε το μοναστήρι αυτό υδροδοτείται από αυτή την πηγή. Κάποιοι από τους εκτελεστές αυτού του φοβερού και μυστικού σχεδίου μετανοούν και γίνονται Χριστιανοί.

Αυτοί οι χαρισματικοί Γέροντες του εικοστού αιώνα, προφήτεψαν με φοβερές λεπτομέρειες τα γεγονότα που ζούμε σήμερα. Δυστυχώς όταν ζούσαν και περπατούσαν δίπλα μας, τους προσπερνούσαμε αδιάφορα σκοτισμένοι από τις μέριμνες, τις υλικές απολαύσεις και τις άκαρπες φιλοσοφίες.

---

από χαλίλ γκιμπράν...


Ο ΣΟΦΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ
Κάποτε βασίλευε, στην μακρινή πόλη του Βίρανι, ένας βασιλιάς που ήταν σοφός και δυνατός συνάμα. Και, για τη δύναμή του τον σκιάζονταν, μα για τη σοφία του τον αγαπούσαν.

Λοιπόν, στην καρδιά της πόλης υπήρχε ένα πηγάδι, που το νερό του ήταν δροσερό και κρυσταλλένιο, κι από αυτό έπιναν όλοι οι κάτοικοι, ακόμα και ο ρήγας κι αυλικοί. Γιατί άλλο από αυτό δεν υπήρχε.

Μια νύχτα που κοιμόταν ολάκαιρη η πόλη, μια μάγισσα τρύπωσε μέσα κι έχυσε εφτά σταγόνες, από παράξενο υγρό, στο πηγάδι και είπε: «Από αυτή την ώρα όποιος από το νερό τούτο πίνει, τρελός θα γίνεται».

Τ' άλλο πρωινό, όλοι οι κάτοικοι, μ' εξαίρεση τον ρήγα και τον αυλάρχη του, ήπιαν από το πηγάδι και γίνηκαν τρελοί, ακριβώς σαν που 'χε προλαλήσει η μάγισσα. Κι όλη τη μέρα εκείνη ο λαός, στα στενορύμια και στις πλατιές αγορές, δεν έκανε κι άλλο πράγμα παρά να σιγοψιθυρίζει -ένας στον άλλο-: «Ο ρήγας είναι τρελός. Ο ρήγας μας κι ο αυλάρχης του χάσαν τα λογικά τους. Σίγουρα δεν μπορούμε να κυβερνιόμαστε από τρελό βασιλιά. Πρέπει να τον ξεθρονίσουμε».

Το ίδιο απόγευμα ο ρήγας διέταξε να γεμίσουν ένα χρυσό κύπελο από το πηγάδι. Κι όταν έφεραν σ' αυτόν το νερό, ήπιε χορταστικά και το έδωσε και στον αυλάρχη του, να πιει κι εκείνος.

Τότε στην πόλη εκείνη του Βιράνι,
εγίνηκε χαρά πολύ μεγάλη.
Γιατί, ρήγας κι αυλάρχης μάνι μάνι,
τα λογικά τους βρήκανε και πάλι...

Διαβάστε περισσότερα: Kείμενα του Χαλίλ Γκιμπράν | Πάρε-Δώσεhttp://www.pare-dose.net/4683#ixzz4RiACjKXW

---

την ίδια ιστορία διάβασα και από τον κυρΦώτη Κόντογλου, αλλά είναι και προφητεία για την εποχή μας, από άγιο προ 15 αιώνων, που τους λογικούς θα τους βαφτίζουνε τρελλούς...  

αμήν να λάβουμε δι ευχών το αντίδοτο... να ''ξυπνήσουμε από τον ύπνο της αμαρτίας'' του σκοτισμού και νέφους και χωρίς Θεό τρέλλας... 




και να απενεργοποιήσουμε αυτό το (μαγικό) ''παράξενο υγρό'' με... άγια, μυστικά και μυστηριακά βιώματα (όπως μας προτείνει ο άγ.Παΐσιος) και εφόδια... 

εξομολόγηση-Θεία Κοινωνία-μετάνοια- προσευχή... (Κύριε ελέησον)

---

με ερέθισμα τα όσα συμβαίνουν στην Αγγλία από δηλώσεις ειδικών ...

φιλοσοφικοθεολογική προσέγγιση της ραβδοσκοπίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου